Ta bort stubben

Ta bort stubben

Tjenare bloggen! Nu är det dags för ett till inlägg, som idag ska handla om stubbfräsning. Våren är snart förbi och sommaren är bara runt hörnet. Förhoppningsvis får vi en sommar där vi kommer kunna spendera mycket tid i trädgården, vilket jag ser framemot oerhört mycket. Jag ser min trädgård som en plats för total avkoppling och därför är jag väldigt noggrann med att det är fint på tomten hela tiden. För mig är det viktigt att jag får sol och det kan vara lite svårt om man har massa träd som skymmer. Visst är det relativt enkelt att ta ner träden, speciellt om de inte är särskilt stora. Jag tycker dock att det inte riktigt räcker med att bara ta ner träden utan jag föredrar även att man avlägsnar stubben som är kvar. För helt ärligt så är inte en stubbe på gräsmattan någon särskilt vacker syn, den fyller ingen funktion alls och det ser inte bra ut. En stubbe är också ett problem när det kommer till gräsklippningen, framför allt om man har en robotgräsklippare eftersom den inte kan klippa längs stubbens kant. Då måste man istället trimma runt stubben varje gång man ska klippa gräset, för att mattan ska vara snygg. Om man däremot ringer in en arborist för att få hjälp med stubbfräsning så löser det väldigt många problem. Du blir av med hela stubben och på en väldigt kort tid så är hela mattan som återställd, enda skillnaden är att du inte har något oönskat träd eller stubbe kvar. Jag har faktiskt tagit ner alla mina träd som varit i vägen sen några år tillbaka och med hjälp av stubbfräsning har jag avlägsnat stubbarna så nu har jag en perfekt matta och en fin trädgård. Unna er själva en fin trädgård, det är definitivt värt det! 


Kommentarer är stängda.