Den här gången fäller inte jag träd

Den här gången fäller inte jag träd

God dag bloggen! Vi ska nu i dagarna påbörja arbetet med att lägga en garageuppfart och så småningom ska vi även bygga en carport där vi kan ha våra bilar ståendes. Jag upptäckte dock ett problem tidigare idag när jag var ute och drog lite linjer där det är tänkt att vi ska gräva. Det står nämligen ett par träd mitt i vägen, så det behövs trädfällning för att vi ska kunna ta detta vidare. Jag har själv utfört trädfällning en gång men efter det så vågar jag inte göra det igen. Som ni förstår så gick det inte särskilt bra och då var det ändå ett betydligt mindre träd än de som nu behöver fällas. Jag plockade fram motorsågen som låg längst in i garaget och körde igång med trädet, allting gick hur enkelt som helst fram tills dess att trädet väl skulle fällas. Tanken var att fälla det utan att göra några som helst skador på huset, men istället lyckades jag med att göra precis tvärtom. Trädet föll över altantaket vilket inte var så hållbart som jag trodde, utan det gick rakt igenom taket och landade på altanen. Ingen lyckad trädfällning direkt, men jag är glad över att inte jag eller någon annan kom till skada. Nu står vi alltså här igen och den här gången kommer jag göra ett betydligt klokare val och få en professionell trädfällning utfört av någon som verkligen vet hur det ska göras. För de träden som vi ska fälla nu kan endast fällas åt ett håll, annars kommer något gå sönder. Jag vågar inte ta den risken att antingen riskera mitt staket eller hus och framförallt vill jag inte riskera grannens kåk som ligger precis bredvid. Så fort vi har fått bort träden så ska jag och min kompis börja med grävningen, det ska vi nog klara av på egen hand-


Kommentarer är stängda.